De bouwplannen

De voormalige industriële Malmarsite is gelegen in Sint-Amandsberg, tussen de Nijverheidsstraat, de Forelstraat, de spoorweg Gent-Antwerpen en het koopcentrum aan de Dendermondsesteenweg. Binnen de voormalige Malmarsite en grenzend aan het nieuwe buurtpark ligt een oud leegstaand fabrieksgebouw, dat een nieuwe bestemming krijgt, deels als uitbreiding van het bestaande park, deels als collectief woonproject.

De bewoners werken samen met Bogdan & Van Broeck, het architectenbureau van Oana Bodgan en Leo Van Broeck, de huidige Vlaamse bouwmeester. Het team integreert het industriële verleden van de site met de kenmerkende bakstenen muren en typerende sheddaken in een hedendaags, ingetogen en architecturaal verantwoord geheel. In sterke dialoog tussen de ontwerppartners BOGDAN & VAN BROECK, LAND, NEY en VK, de toekomstige bewoners en alle betrokken partijen wordt er voor gezorgd dat de site optimaal verbonden wordt met de omgeving.

Momenteel zijn de groepen aan de slag met het ontwerpteam om de gebouwen verder vorm te geven. De groepen hopen in het voorjaar van 2018 een bouwvergunning in te dienen en aan het eind van dat jaar te starten met de werken.