De bouwplannen

De voormalige industriƫle Malmarsite is gelegen in Sint-Amandsberg, tussen de Nijverheidsstraat, de Forelstraat, de spoorweg Gent-Antwerpen en het koopcentrum aan de Dendermondsesteenweg. Binnen de voormalige Malmarsite en grenzend aan het nieuwe buurtpark ligt een oud leegstaand fabrieksgebouw, dat een nieuwe bestemming krijgt, deels als uitbreiding van het bestaande park, deels als collectief woonproject.

De bewoners werken samen met Bogdan & Van Broeck, het architectenbureau van Oana Bodgan en Leo Van Broeck, de huidige Vlaamse bouwmeester. Het team integreert het industriƫle verleden van de site met de kenmerkende bakstenen muren en typerende sheddaken in een hedendaags, ingetogen en architecturaal verantwoord geheel. In sterke dialoog tussen de ontwerppartners BOGDAN & VAN BROECK, LAND, NEY en VK, de toekomstige bewoners en alle betrokken partijen wordt er voor gezorgd dat de site optimaal verbonden wordt met de omgeving.

In 2018 werden de definitieve plannen getekend, en werd de bouwvergunning goedgekeurd. Daarna werd in augustus 2019 de grond officieel gekocht van sogent. Op 1 oktober 2019 zijn de werken begonnen met Strabag als hoofdaannemer.