Regenwater van bedrijf naar buurt

De Dampoortwijk is sterk verstedelijkt en heeft weinig groen. Elke ingreep om de effecten van klimaat verandering te milderen is daarom meer dan welkom. Cohousing Bijgaardegof bereidt samen met het Gents Milieufront en Siklos Invest een ambitieuze ingreep voor, waarbij elk jaar honderdduizenden liters regenwater kunnen worden opgevangen en beschikbaar gesteld voor hergebruik. Om dat te realiseren wordt de strook tussen de Hubo en cohousing Bijgaardehof onthard, en komen er ondergrondse watertanks  met daarbovenop een een groenzone en wadi.

Meer info over dit initiatief vind je in dit herfst-nummer van GMF’s Frontaal magazine.

Gents MilieuFront schreef samen met de cohousing Bijgaardehof en Siklos Invest (beheerder van het bedrijfsgebouw van Hubo/Tom&Co en de feestzaal) een project uit in het kader van de Vlaamse Oproep ‘proeftuinen droogte’. Ons project om regenwater op te vangen en te ontharden werd goedgekeurd en kreeg hiervoor ruim €170.000 steun. Onze partners in dit project zijn NATUURSTUDIO en Hydrio. Dit initiatief kadert binnen een programma van de Vlaamse Milieu-maatschappij dat deel uitmaakt van de Blue Deal. De werken  starten in het najaar 2023 en zijn afgerond in voorjaar 2024.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.