Idee voor Wijkbudget voor samentuin Bijgaard

Er broedt vanalles bij onze buren van de Bijgaard! Achter de muren van de oude textielfabriek, naast de plaats die voorzien is voor parkuitbreiding en naast onze ‘wild card’, een open ruimte die we op gezette tijden zullen openstellen voor de buurt en waar we buurtinitieven zullen ontwikkelen, werd sinds 2016 door een groep geëngageerde buurtbewoners (vzw De Bijgaard) een bijzonder groen plekje gecreëerd: samentuin de Bijgaard. In deze tuin werd volop geëxperimenteerd met het kweken van groenten, bloemen en kruiden in bakken, samen met en voor de buurt.

Tijdens de huidige werfperiode van 2 jaar, wordt het nu braakliggend terrein van de Bijgaard moestuin vlak gemaakt, en wanneer onze werf klaar zal zijn, krijgt het moestuinproject een definitieve plek op de site.

Ondertussen worden er binnen vzw De Bijgaard volop verder plannen uitgewerkt, verdere expertise opgebouwd, middelen verzameld, … om opnieuw houten bakken te maken om een weelderige moestuin te creëren waar de buurt elkaar ontmoet en samen tuiniert, samen voor de kippen zorgt, waar iedereen, groot en klein, welkom is!

De Bijgaard diende daarom een idee in voor het wijkbudget, om zo alvast een traject uit te stippelen en middelen te verwerven om samen te werken met andere organisaties uit de buurt (scholen bvb, educatie staat centraal in dit verhaal), en ook met onze themagroep Buurt. Met de bewoners van de cohousinggroepen werd bijvoorbeeld alvast het idee geopperd om samen compost te verwerken, een erg concrete manier om elkaar rond de koffiepot te ontmoeten en samen aan de slag te gaan.

Steun en deel dit idee gerust, om zo een weelderige moestuin mogelijk te maken waar de buurt elkaar ontmoet en samen tuiniert, samen voor de kippen zorgt, waar iedereen, groot en klein, welkom is!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.