Start aanleg BEO-veld

Vandaag vond er een persmoment plaats op de werf, om de start van de aanleg van het BEO-veld in de kijker te zetten. Om de binnenruimtes van ons cohousingproject te verwarmen in de winter en koel te houden in de zomer, wordt er zo’n BEO-veld ge├»nstalleerd. Dat is een net van buizen waar water doorheen stroomt. Hiervoor worden 52 boringen uitgevoerd tot 148 meter diep om daarmee energie uit de bodem te halen (zie boormachine die hiervoor wordt gebruikt op de foto’s hieronder).

Voor de realisatie van het BEO-veld trekt de Stad een subsidie van 100.000 euro uit.

Meer informatie in het persbericht van de Stad Gent.

Artikel in het nieuwsblad op 18/02/2020: 59 gezinnen warmen (en koelen) zich aan de bodem

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.